2012. január 28., szombat

Rakott tök

Hozzávalók:
  • 1,5 kg gyalult tök (cukkini)
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés kakukkfű
  • bazsalikom
  • trappista sajt
  • olaj
Elkészítés:
A tököt besózzuk. A egy hagymát és egy fokhagymát összeaprítunk, a darált hússal együtt olajon megpirítjuk. Amint megpuhult a hús, sózzuk borsozzuk, kevés kakukkfüvet és bazsalikomot szórunk rá. A tököt kinyomkodjuk a felesleges víztől, majd olajon megdinszteljük, egy gerezd apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A két tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, tejföllel simára keverjük. Egy jénai alját beborítjuk a tök felével, a tetején eloszlatjuk a darált húst, meglocsoljuk a tejfölös keverék felével, végül a tök másik felével beborítjuk. A tetejére a maradék tojásos tejföl kerül, végezetül megszórjuk sajttal. Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

Megjegyzés: paradicsomosan talán még finomabb lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése