2012. január 22., vasárnap

Sajtos kelbimbó

Hozzávalók:
  • 50dkg kelbimbó
  • 20 dkg répa
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk a megtisztított kelbimbót és a brokkolit, puhára főzzük. A répát felszeleteljük és kevés vajon  megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk olajon megsütjük. Felhevítjük a vajat, megdinszteljük rajta a hagymát, a végén rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, majd beleszórjuk a sajt felét és a fűszereket és mártás sürűségüre főzzük. Félrehúzzuk és belekeverjük a tojássárgáját is.
Egy jénait vagy kerámia tálat kivajazunk, aljára egy sor kelbimbó kerül (nagyobb kelbimbókat félbe vágjuk), brokkoli, répa, végül megszórjuk a sült szalonnás darabokkal. Ezt megismételjük még egyszer. Végül leöntjük a mártásunkkal, tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180-190 fokos sütőben, kb 40 perc alatt pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése