2012. január 3., kedd

Párolt hús

Hozzávalók:
  • 10 db sertés szelet
  • 1 ek zsír
  • olaj
  • majoranna, só, bors
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb lábasba felolvasztjuk a zsírt és az olajat. Beletesszük a hússzeleteket. Négybe vágott hagymát teszünk a húsok mellé. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Pici vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk, kis lángon. Többször ellenőrizzük, és mindig csak egy pici vizet öntünk rá. Ha megpuhult a hús, apróra vágott fokhagymát szórunk rá és picit még pároljuk. Főtt krumplival tálaljuk. Kiváló főzelékekhez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése