2012. január 3., kedd

Különleges rétestészta

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 (kis) pohár tejföl
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg zsír
  • 4 csapott ek liszt
Elkészítés:
30 dkg lisztet eldolgozzuk a tejföllel és a tojássárgájával. Negyed órát pihentetjük. Deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk. Lábasban elkeverünk 10 dkg zsírt és a 4 ek lisztet, picit pirítjuk. Egyenletesen rákenjük a tésztára, összetekerjük, mint a bejglit. Majd 5 egyenlő részre vágjuk. Egyenként olyan hosszúra nyújtjuk, mint a tepsi. A rétestésztát nem kell kihúzogatni. Arra figyeljünk, h a tészta ne legyen kemény, kevés vízzel lágyíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése