2012. január 15., vasárnap

Borsikafű, csombor

A borsikafű jellegzetes, borsra emlékeztető ízű és illatú fűszernövény.
Levelei frissen salátákhoz, hüvelyesekből főzött ételekhez, valamint sertéshús és vadak ízesítésére használható.

  • a borsfű étvágygerjesztő, segít gyomor- és bélpanaszok esetén, antibakteriális, bélféregirtó, felfúvódást gátló hatású
  • kedvelt húsipari fűszer, főként kolbászáruk ízesítésére használják
  • gombás ételekhez
  • borspótlásra kiváló
  • különböző vadpácok és mártások ízesítője is lehet, de az ecetes és a vizes uborka levébe is beletehetjük
  • egy kis borsikával a különböző hús- és zöldséglevesek is ízesebbek lesznek 
  • használatával vigyázni kell, mert erős aromája keserűvé teheti az ételt. Csak a főzés végén kell az ételhez keverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése