2011. december 18., vasárnap

Serpenyős pecsenye

Hozzávalók:
  • 6 szelet lapocka vagy sertéscomb
  • 2 ek liszt+1 ek liszt
  • só, bors, pirospaprika, ételízesítő
  • 2 ek olaj
  • szárított petrezselyem
  • 2-3 fej hagyma szeletelve
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2 ek lisztet egy tányérban keverjünk össze sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel. Ebbe a fűszeres lisztbe forgatjuk a szeleteket, majd 1 ek forró olajban elősütjük. Ezután fektessük a szeleteket jól záródó hőálló tálba, tetejét szórjuk meg petrezselyemmel és tegyük rá a babérleveleket. 1 ek olajban pirítsuk sötétbarnára a hagymát és az összezúzott fokhagymákat. Keverjünk hozzá 1 ek lisztet, és az alaplevet. Folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Öntsük a hússzeletek tetejére, sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a hőálló tál tetejét. Kb 1 órán át pároljuk, ezalatt ne emeljük fel a tetőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése