2011. december 18., vasárnap

Hideg eperleves

Hozzávalók:
  •  50 dkg eper
  • 1 púpozott ek vanilíás puding
  • 1 liter tej
  • ízlés szerint cukor, citrom
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:


Pudingot 1 ek cukorral és kevés hideg tejjel elkeverünk. Lábasba fél dl vizet öntünk, ráöntjük a hideg tejet és felforraljuk. Forrásban lévő tejhez csurgatjuk a pudingos keveréket. Tejszín sűrűségűre főzzük, kihűtjük.

Összeturmixolt epret, a hideg pudingos tejhez keverjük. Cukorral ízesítjük, felforraljuk. Forráskor tejszínt is adhatunk hozzá. Ismét kihűtjük.

Minél több cukrot adunk hozzá, annál finomabb,a cukor kihozza az eper ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése