2012. december 15., szombat

Kakaós tönkölybúzás keksz

Hozzávalók:



g
CH (100 g-ban)
CH (1 g-ban)
CH (teljes mennyiségben)
tk tönkölyliszt
200
63,9
0,639
127,8
2 ek cukrozatlan kakaópor
15
9,9
0,099
1,485
margarin
120
0,5
0,005
0,6
1 tojás
40
0,6
0,006
0,24
cukor
50
100
1
50
1 ek tejföl
20
2,9
0,029
0,58
vaníliás cukor
2
100
1
2




182,705


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzákeverjük a cukrokat, és a tojással összeállatjuk a masszát. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, majd 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük 1 ujjnyi távolságra egymástól. Ha nincs kedvünk szaggatni, nyugodtan készíthetünk diónyi golyókat, és ezeket kézzel kilapíthatjuk a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 13-15 perc alatt megsütjük a kis kekszeinket, majd a tepsin hagyjuk őket kihűlni.
Fémdobozba, vagy zacskóba tesszük őket és így tároljuk.
A fenti mennyiségből 48 db keksz lett. Egy db keksz CH tartalma 3,8.
Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése