2013. január 13., vasárnap

Tejszínes kelbimbó


Hozzávalók:
  • 200 g kelbimbó
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 dl tejszín
  • rozmaring ág
Elkészítés:
A kelbimbókat forrásban lévő sós vízben majdnem puhára főzzük. Jeges vízbe átszedjük, hogy a szép zöld színe megmaradjon. A szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük a megsült szalonnákat. A vissza maradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, a rozmaring ágat is  hozzáadjuk, végül az apróra vágott fokhagymát is. A
Ez a mennyiség főételként 1 főre, kötetként két főre elegendő.
A teljes mennyiség 23 CH, köretként 11,61 CH.
Eredeti recept itt.



g
CH (100 g-ban)
CH (1 g-ban)
CH (teljes mennyiségben)
kelbimbó
200
8,95
0,0895
17,9
hagyma
60
8
0,08
4,8
fokhagyma
2
26
0,26
0,52
tejszín
0
3
0,03
0




23,22

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése