2012. december 15., szombat

Fahéjas keksz


Fahéjas keksz
Hozzávalók:

2 nagy tojás
20 dkg barnacukor
20 dkg margarin
1 ek vanília kivonat
2 tk sütőpor
60 dkg liszt
1/2 tk só
1 tk fahéj
hempergetéshez
2 ek fahéj
4 ek cukor

Elkészítés:
Eldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a liszttel elkevert sütőport, sót és fahéjat. Hempergetéshez kis tálba összekeverjük a fahéjat és a cukrot. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, tepsibe sütőpapírt teszünk.
Masszából kézzel kisebb darabokat csípünk és golyókat formázunk, fahéjas cukorban meghempergetjük, 6-8 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, jól záródó dobozban tároljuk.

Recept forrás: szepsegtar.blogspot.hu
Fotó forrás: saját


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése