2013. január 13., vasárnap

Csirke korma


Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 hagyma apróra vágva / vagy reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 1 ek kurkuma
  • 1 tk fahéj
  • 1 fekete és 1 zöld kardamom  őrölve
  • 1 kk chilipor
  • kis csokor koriander
  • 200 ml kókusztej
  • 1 kk só
Elkészítés:
Csirkemellett kisebb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és fél órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megdinszteljük. A végén hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, átpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, kurkumát, kardamont, fahéjat, chilit.  Legvégén hozzáadjuk a csirkét, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a koriander zöldet is, míg a csirke megfő.

Én a kardamomt kihagytam (nem volt itthon), de anélkül is nagyon finom, érdemes kipróbálni
Receptet a  Nosalty-n találtam.

Szénhidrát tartalom:
A teljes mennyiség CH tartalma 17,1 g. Ebből a mennyiségből 4 adagnyi lesz, egy adag CH tartalma 4,3 g. 
Barna rizzsel, bulgurral tálalva egy 50 CH tartalmú ebédnek felel meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése