2013. január 13., vasárnap

Sült édesburgonya (batáta)


Hozzávalók:
  • 1 db édesburgonya (kb. 490 g)
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk cayenne bors
  • 30 g vaj
Elkészítés: 
Az édes burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a fűszerekkel, ráöntjük a burgonyára, összekeverjük és 200 fokon megsütjük (fólia nem kell rá).
Ez volt az első találkozásom édesburgonyával, szerintem megéri kipróbálni. Egy adagot sütöttem fűszerek  nélkül is, ami érdekes, hogy a fűszerekkel sokkal édesebb volt az íze. 
Az eredeti recept itt.

Szénhidrát tartalom:
A nyers mennyiség 1/3-a felel meg 30 CH-nak. Sütés közben távozik a víz, így a sült mennyiség összesen 300 g lett. Melynek szintén az 1/3 vegyük, így 100 g sült batáta felel meg 30 CH-nak. Amennyiben eltér a mennyiség, mindenképen számoljunk utána.



g
CH (100 g-ban)
CH (1 g-ban)
CH (teljes mennyiségben)
édesburgonya
488
20,12
0,2012
98,1856
  
A táblázat azt mutatja meg, hogy a bevinni kivánt szénhidráthoz mennyi nyers alapanyaggal kell számolni.
 
CH tartalom
nyers édesburgonya (g)
50 g CH
248,51
40 g CH
198,81
30 g CH
149,11
20 g CH
99,40
10 g CH
49,70




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése