2012. július 9., hétfő

Mennyeien könnyű meggyes

Hozzávalók:
  • 370 g kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 250 g liszt
  • 2 kk szódabikarbona
  • fél kk só 
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 500 g meggy
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a  liszttel elkevert szódabikarbonát, fahéjat, sót, vaníliás cukrot. A legvégén az olajat, majd a meggyet keverjük bele. Egy közepes tepsi (kb 30x40) aljára sütőpapírt teszünk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a piskótát. 150-160 fokon, kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése