2012. július 15., vasárnap

Krumplis egytál


egytálétel
  
Hozzávalók:
  • 20 dkg sertéshús kockára vágva
  • 5 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 sárgarépa
  • 1 ek Erős Pista
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl bor
  • 1 kis doboz paradicsom püré vagy kevés paradicsomlé
  • 1-2 babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • petrezselyem zöld
  • só, bors
Elkészítés:
A szalonnát, húst és a zöldségeket felkockázzuk, a fűszerekkel együtt egy cserépedénybe vagy jénaiba tesszük. Ráöntjük a bort és a paradicsompürét vagy levet, kevés vizet is öntünk hozzá. Az edényt lefedjük, 200 fokon puhára sütjük. Néhányszor nézzünk rá, ha szükséges pótoljuk a vizet. Ha megpuhult vegyük le a fóliát és pirítsuk kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése