2012. február 4., szombat

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:
  • 500 g darált hús
  • 2 maréknyi nyers rizs
  • só, bors, majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás (tojás nélkül is elkészíthető)
  • 1 TV paprika
  • 1 ek zsiradék
  • 1 ek liszt
  • 2 liter paradicsomlé
  • cukor, só, bors

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, maréknyi nyers rizst, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, majoránnát szórunk rá. Összedolgozzuk, ha szükséges tovább ízesítjük. Gombócokat formálunk, ebből az adagból kb. 15-20 db gombóc lesz. Ételízesítővel felforralunk kb annyi vizet amennyi a gombócokat ellepné (ne legyen sok a víz). A gombócokat és a kicsumázott paprikát, a forrásban lévő vízbe dobjuk. Zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük paradicsomlével. Ha megfőtt a gombóc, hozzáöntjük a paradicsomos keveréket a vízhez. Felforraljuk, cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Ha szükséges paradicsom sűrítményt is adhatunk hozzá. Főtt burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése