2012. február 19., vasárnap

Avokádókrém (guacamole)

Az avokádó akkor érett ha megnyomva kemény, de kicsit enged az nyomásának. Talán leginkább arra hasonlít ha egy még nem teljesen érett paradicsomot megnyomunk. Ha kemény nem gond, otthon pár nap alatt után érik. Az biztos ha már puhának érezzük ne vegyük meg, mert túlérett. Egyszer sajnos volt hozzá szerencsém, az ilyen avokádónak a húsa barnásabb és tele van rostszálakkal amitől ehetetlen.

Hozzávalók:
  • 2 érett avokádó
  • kevés citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés reszelt hagyma
  • só, fehér bors
  • 1-2 teáskanál tejföl
Elkészítés:
Az avokádókat félbevágjuk, egy csavarással elválik az egyik fele. A másik felében maradt a hatalmas mag, legegyszerűbb ha a kés éles élével rácsapunk a magra, a kés beleszorul és kiemeljük vele együtt a magot. Na ez nekem nem sikerült, amikor ki akartam emelni a késsel együtt mindig kijött a magból a kés. Kicsit módosítva a technikán, már működött, kés a magba, majd elkezdjük jobbra-balra mozgatni, akkor könnyen kijön a mag.
Az avokádó húsát kanállal kikaparjuk a héjából, kevés citromlevet öntünk rá, hogy megtartsa a szép zöld színét. Villával összetörjük az avokádót, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymákat és a vöröshagymából is kicsit (elhagyható). Összekeverjük és egy istenien lágy, krémes állagú kencét kapunk. Ha szükségét érezzük 1-2 teáskanál tejföllel tompíthatjuk a fokhagymák ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése