2012. október 28., vasárnap

Joghurtos szelet

Ez az egyik kedvenc süteményem. Olyan mint egy könnyű és lágy túrós süteményt, pedig túró egyáltalán nincs benne.

Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg ráma margarin
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 4 tojás sárgája
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 púpozott ek liszt (kb 100 g)
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
Elkészítés:
Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, egy csipet sóval. Elmorzsoljuk a margarint a lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és tésztává gyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
A krémhez lisztet csomómentesen elkeverjük kevés joghurttal, majd hozzáadjuk a többi joghurtot és a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük., hozzákeverjük a joghurtos keverékhez.
A tészta felét kinyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méret) tesszük. Ráöntjük a krémet. A tészta másik felét több liszttel átgyúrjuk és rámorzsoljuk, tépkedjük, reszeljük a krém tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb.45 perc alatt megsütjük (nekem kb. 1 óra kellett, mert a közepe lágy volt). Hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése