2012. április 20., péntek

Sárgaborsó (felesborsó) főzelék

Felesborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék


Hozzávalók (2 fő részére):
  • 250 g sárgaborsó
  • 3-4 babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél szál kolbász
Elkészítés:
A sárgaborsót megmossuk, kb 2 órát át áztatjuk hideg vízben. Majd kétszer annyi vízzel és a babérlevéllel odatesszük főzni. Vigyázzunk, mert hamar kifut. Ha felfőtt leszedjük a keletkezett habot, hozzáadunk fél fej felkockázott hagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Félidőben néhány karika kolbászt teszünk bele, azzal főzzük tovább. Addig főzzük, míg a borsószemek kezdenek szétmálni. Sűrrün kevergessük, mert hamar oda kap. a legvégén fél hagymát apróra vágunk, olajon megdinszteljük, majd a1 gerezd zúzott fokhagymát is adunk hozzá. Belekarikázzuk a kolbászt és kisütjük a zsírját. Ha kész a kolbászkarikákat beletesszük a főzelékbe, a visszamaradt hagymás zsírba kevés lisztet teszünk és rántást készítünk, végül hozzáadjuk a főzelékhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése