2012. április 13., péntek

Házi marcipánmassza

Hozzávalók:
  • 200 g mandula
  • 200 g porcukor
  • kevés mandula aroma (elhagyható)
  • 0,5-1 dl víz

Elkészítés:
Mandulát apróra őröljük, átszitáljuk, hozzáadjuk a szintén átszitált porcukor felét. A porcukor másik felét oda tesszük a vízzel főzni, szirupot főzünk belőle, kihűtjük (kevesebb vízzel kezdjük), majd hozzáöntjük a száraz összetevőköz. Elkezdjük kézzel összedolgozni a tálban.  Ha úgy látjuk, hogy híg a massza átszitált porcukrot adunk hozzá. Ha erőteljesebb mandula ízt szeretnénk, kevés aromát tehetünk hozzá.
Hűtőben tárolható, de hamar megkeményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése