- 50dkg kelbimbó
- 20 dkg répa
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg húsos szalonna
- 15 dkg sajt
- 1 fej hagyma
- 10 dkg vaj
- 4 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk a megtisztított kelbimbót és a brokkolit, puhára főzzük. A répát felszeleteljük és kevés vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk olajon megsütjük. Felhevítjük a vajat, megdinszteljük rajta a hagymát, a végén rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, majd beleszórjuk a sajt felét és a fűszereket és mártás sürűségüre főzzük. Félrehúzzuk és belekeverjük a tojássárgáját is.
Egy jénait vagy kerámia tálat kivajazunk, aljára egy sor kelbimbó kerül (nagyobb kelbimbókat félbe vágjuk), brokkoli, répa, végül megszórjuk a sült szalonnás darabokkal. Ezt megismételjük még egyszer. Végül leöntjük a mártásunkkal, tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180-190 fokos sütőben, kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése