- 20 dkg pulykahús kockára vágva
- borsikafű
- só
- bazsalikom
- 1 fej hagyma
- 1 doboz friss laska gomba
- 2 db babérlevél
- 1 db sárgarépa
- olaj
A pulykahúst kockákra vágjuk, sózzuk. Borsikafüvet, bazsalikomot, babérlevelet szórunk rá, meglocsoljuk kevés olajjal, összekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük. A gombát megmossuk, de nem vágjuk össze. Megszórjuk sóval, borsikafűvel, bazsalikommal. Egy fej hagymát felcsíkozunk, a répát kockákra vágjuk. Jénai aljára gombát terítünk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockára vágott húst és répakockákat, és a hagyma felét. Ismét gomba réteg jön, tetejére pedig a hagyma másik fele. Jénai tetejével lefedjük, 200 fokos sütőben 1 óra alatt megpároljuk, 15 percet tető nélkül pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése