- 1 nagy fej zeller
- 2 alma
- fél fej lilahagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-3 ek majonéz
- pár szem dió
- 2 ek citromlé vagy 1 ek mustár
- só, bors, cukor
- petrezselyem zöld vagy más zöldfűszer.
A tejfölt 2-3 ek majonézzel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint cukrozzuk, citromlével vagy mustárral savanyítjuk. A zellert megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Felforralunk kb 1 liter vizet, kevés citromlével, ezzel leforrázzuk a zellert. Lecsöpögtetjük, a felesleges vizet kinyomjuk belőle. A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A hagymát, almát és a zellert összekeverjük a majonézes tejföllel. Zöldpetrezselymet vagy egyéb zöldfűszert keverünk bele. A tetejét apróra vágott pirított dióval megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése