2012. január 21., szombat

Almás zellersaláta

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej zeller
  • 2 alma
  • fél fej lilahagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2-3 ek majonéz
  • pár szem dió
  • 2 ek citromlé vagy 1 ek mustár
  • só, bors, cukor
  • petrezselyem zöld vagy más zöldfűszer.
Elkészítés:
A tejfölt 2-3 ek majonézzel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint cukrozzuk, citromlével vagy mustárral savanyítjuk. A zellert megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Felforralunk kb 1 liter vizet, kevés citromlével, ezzel leforrázzuk a zellert. Lecsöpögtetjük, a felesleges vizet kinyomjuk belőle. A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A hagymát, almát és a zellert összekeverjük a majonézes tejföllel. Zöldpetrezselymet vagy egyéb zöldfűszert keverünk bele. A tetejét apróra vágott pirított dióval megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése