Hozzávalók:
- 1 db édesburgonya (kb. 490 g)
- 1 tk kurkuma
- 1 tk cayenne bors
- só
- 30 g vaj
Elkészítés:
Az édes
burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a
fűszerekkel, ráöntjük a burgonyára, összekeverjük és 200 fokon megsütjük
(fólia nem kell rá).
Ez volt az
első találkozásom édesburgonyával, szerintem megéri kipróbálni. Egy adagot
sütöttem fűszerek nélkül is, ami érdekes, hogy a fűszerekkel sokkal
édesebb volt az íze.
Az eredeti
recept itt.
Szénhidrát
tartalom:
A nyers
mennyiség 1/3-a felel meg 30 CH-nak. Sütés közben távozik a víz, így a sült
mennyiség összesen 300 g lett. Melynek szintén az 1/3 vegyük, így 100 g sült
batáta felel meg 30 CH-nak. Amennyiben eltér a mennyiség, mindenképen
számoljunk utána.
g
|
CH (100
g-ban)
|
CH (1
g-ban)
|
CH (teljes
mennyiségben)
|
|
édesburgonya
|
488
|
20,12
|
0,2012
|
98,1856
|
A táblázat azt mutatja meg, hogy a bevinni kivánt szénhidráthoz mennyi nyers alapanyaggal kell számolni.
CH tartalom
|
nyers
édesburgonya (g)
|
50 g CH
|
248,51
|
40 g CH
|
198,81
|
30 g CH
|
149,11
|
20 g CH
|
99,40
|
10 g CH
|
49,70
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése