Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1/2 citrom leve
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 hagyma apróra vágva / vagy reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 cm gyömbér reszelve
- 1 ek kurkuma
- 1 tk fahéj
- 1 fekete és 1 zöld kardamom őrölve
- 1 kk chilipor
- kis csokor koriander
- 200 ml kókusztej
- 1 kk só
Csirkemellett kisebb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és fél órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megdinszteljük. A végén hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, átpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, kurkumát, kardamont, fahéjat, chilit. Legvégén hozzáadjuk a csirkét, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a koriander zöldet is, míg a csirke megfő.
Én a kardamomt kihagytam (nem volt itthon), de anélkül is nagyon finom, érdemes kipróbálni
Receptet a Nosalty-n találtam.Szénhidrát tartalom:
A teljes mennyiség CH tartalma 17,1 g. Ebből a mennyiségből 4 adagnyi lesz, egy adag CH tartalma 4,3 g.
Barna rizzsel, bulgurral tálalva egy 50 CH tartalmú ebédnek felel meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése