Hozzávalók:
g
|
CH (100
g-ban)
|
CH (1
g-ban)
|
CH (teljes
mennyiségben)
|
|
csirkemell
|
300
|
0,50
|
0,005
|
1,5
|
tejszín
|
250
|
4,3
|
0,043
|
10,75
|
teljes kiőrlésű búzaliszt
|
15
|
63,9
|
0,639
|
9,585
|
trapista sajt
|
80
|
1,6
|
0,016
|
1,28
|
tojás (héja nélkül)
|
40
|
0,6
|
0,006
|
0,24
|
23,355
|
g
|
CH (100
g-ban)
|
CH (1
g-ban)
|
CH (teljes
mennyiségben)
|
|
mexikói zöldségkeverék
|
100
|
11,8
|
0,118
|
11,8
|
Kezdjük azzal, hogy minden hozzávalót mérjünk le és jegyezzük fel.
Egy jénai tálat vajazzunk ki. Csirkemelleket vízszintesen kettévágjuk, sózzuk borsozzuk. Egy tálba mérjünk ki 50 g teljes kiőrlésű búzalisztet. A sajtot reszeljük le, 2 tojást verjünk fel, sózzuk. A hús szeleteket lisztbe, majd tojásba, végül a sajtba mártjuk. Fektessük a jénai aljára a bebundázott hússzeleteket, illetve rétegezzük a szeleteket, ameddig el nem fogynak. A végén öntsük rá a tejszínt. Fólia alatt közepes hőfokon süssük meg. Ha a hús megpuhult vegyük le a fóliát és süssük pirosra.
A zöldségkeveréket pároljuk meg, sóval, borssal, pár csepp édesítőszerrel.
A számoláshoz mérjük le a visszamaradt lisztet, a különbözet lesz az amivel számolnunk kell a liszt CH számításánál, jelen esetben 15 g.
A kisült húst egyenlő szeletekre vágjuk (ebből a mennyiségből 4 nagyobb szelet lett). A teljes mennyiség CH tartalmát osszuk el a szeletek számával, így megkapjuk egy szelet CH tartalmát, ami 5,83 g CH.
Kakaós keksz (recept innen)
g
|
CH (100 g-ban)
|
CH (1 g-ban)
|
CH (teljes mennyiségben)
|
|
tönkölyliszt
|
200
|
63,9
|
0,639
|
127,8
|
2 ek cukrozatlan kakaópor
|
15
|
9,9
|
0,099
|
1,485
|
margarin
|
120
|
0,5
|
0,005
|
0,6
|
1 tojás
|
40
|
0,6
|
0,006
|
0,24
|
cukor
|
50
|
100
|
1
|
50
|
1 ek tejföl
|
20
|
2,9
|
0,029
|
0,58
|
vaníliás cukor
|
2
|
100
|
1
|
2
|
182,705
|
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a
szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzákeverjük a
cukrokat, és a tojással összeállatjuk a masszát. Kinyújtjuk kb. fél cm
vastagra, majd 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki és sütőpapírral
kibélelt tepsire helyezzük 1 ujjnyi távolságra egymástól. Ha nincs
kedvünk szaggatni, nyugodtan készíthetünk diónyi golyókat, és ezeket
kézzel kilapíthatjuk a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 13-15 perc alatt megsütjük a kis kekszeinket, majd a tepsin hagyjuk őket kihűlni.
Fémdobozba, vagy zacskóba tesszük őket és így tároljuk.
1 db keksz 3,8 szénhidrátot tartalmaz.
Az 50 CH mennyiséghez:
2 szelet hús 11,67
10 dkg zöldköret 11,8
7 db keksz 26,64
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése