Hozzávalók:
- 4 tojás
- olaj
- 20 dkg kockára vágott sonka vagy tarja
- só, bors, pirospaprika
Kevés olajon a kockára vágott sonkát vagy tarját megpirítjuk. Szuflé formákba szórjuk, majd ráütjük a tojásokat, minden formába egyet, sózzuk borsozzuk. Tetejét megszórjuk őrölt pirospaprikával. Amennyiben nincs szuflé formánk egy kisméretű hőálló tálat/jénait is használhatunk, ebben az esetben akár több tojást is üthetünk egymás mellé a sonkakockákra. A formákat tepsibe állítjuk, a tepsibe vizet öntünk, annyit, hogy kb a formák feléig érjen. A sütőt előmelegítjük, pár perc alatt 180 fokon készre pároljuk. Akkor jó ha már a fehérje megsült, de a sárgája még kissé folyékony.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése