2011. december 18., vasárnap

Párolt tojás

Ezt a finom reggelit egy szállodai tartózkodásom során kóstoltam először. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • olaj
  • 20 dkg kockára vágott sonka vagy tarja
  • só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
Kevés olajon a kockára vágott sonkát vagy tarját megpirítjuk. Szuflé formákba szórjuk, majd ráütjük a tojásokat, minden formába egyet, sózzuk borsozzuk. Tetejét megszórjuk őrölt pirospaprikával. Amennyiben nincs szuflé formánk egy kisméretű hőálló tálat/jénait is használhatunk, ebben az esetben akár több tojást is üthetünk egymás mellé a sonkakockákra. A formákat tepsibe állítjuk, a tepsibe vizet öntünk, annyit, hogy kb a formák feléig érjen. A sütőt előmelegítjük, pár perc alatt 180 fokon készre pároljuk. Akkor jó ha már a fehérje megsült, de a sárgája még kissé folyékony.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése