- 1 fej hagyma
- olaj a dinszteléshez
- pirospaprika
- 1 kg gyalult tök
- kapor só, bors
- kevés cukor, ecet
- 1 ek liszt
- kevés tej
A hagymát lereszeljük, kevés olajon megdinszteljük (ne hagyjuk megbarnulni), majd kevés pirospaprikát teszünk rá, hogy egy kis színt kapjon a főzelék. A gyalult tököt enyhén besózzuk, állni hagyjuk kb fél órát, végül kinyomkodjuk belőle a vizet. A tököt a hagymán pirítjuk még egy kicsit, majd sózzuk. A tök párolás folyamán levet fog engedni, ezért inkább ne vagy csak kevés vizet öntsünk alá, inkább ellenőrizzük többször. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a kaprot, ízlés szerint ki mennyire szereti. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpárolódott a tök, 1 ek lisztet kevés tejjel csomó mentesen elkeverünk, majd még annyi tejet öntünk hozzá, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk, ezzel habarjuk be a főzeléket. A habarással felfőzzük, ha ez megtörtént, elzárjuk a gázt, kevés cukorral, néhány csepp ecettel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése