- 500 g darált hús
- 2 maréknyi nyers rizs
- só, bors, majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás (tojás nélkül is elkészíthető)
- 1 TV paprika
- 1 ek zsiradék
- 1 ek liszt
- 2 liter paradicsomlé
- cukor, só, bors
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, maréknyi nyers rizst, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, majoránnát szórunk rá. Összedolgozzuk, ha szükséges tovább ízesítjük. Gombócokat formálunk, ebből az adagból kb. 15-20 db gombóc lesz. Ételízesítővel felforralunk kb annyi vizet amennyi a gombócokat ellepné (ne legyen sok a víz). A gombócokat és a kicsumázott paprikát, a forrásban lévő vízbe dobjuk. Zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük paradicsomlével. Ha megfőtt a gombóc, hozzáöntjük a paradicsomos keveréket a vízhez. Felforraljuk, cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Ha szükséges paradicsom sűrítményt is adhatunk hozzá. Főtt burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése